16 МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ РОМСКИ ФЕСТИВАЛ „ОТВОРЕНО СЪРЦЕ

Проект “Успех”
May 5, 2014
,,Мартеничке, бяла и червена‘‘
October 7, 2019

16 МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ РОМСКИ ФЕСТИВАЛ „ОТВОРЕНО СЪРЦЕ

Участие в 16 МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ РОМСКИ ФЕСТИВАЛ „ОТВОРЕНО СЪРЦЕ” ВЕЛИКО ТЪРНОВО, 7.06-8.06.2019 г.

Център за междуетнически диалог и толерантност “Амалипе” на 07 и 08 юни 2019 г. в гр. Велико Търново, парк „Марно поле”бе организиран 16 МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ РОМСКИ ФЕСТИВАЛ „ОТВОРЕНО СЪРЦЕ” ВЕЛИКО ТЪРНОВО. В него се включат над 2000 ученици от различен етнически произход от цялата страна и чужбина, включиха се в групите по “Фолклор на етносите – Ромски фолклор” и извънкласни дейности, насочени към образователна интеграция. В него активно участие взеха и нашите ученици.
Представените програми включваха елементи от традициите, занаятите, приказния и музикален фолклор, историята, бита и културата на ромския етнос в контекста на общонационалната българска култура и/или да показва връзката и общите елементи между културата на различните етноси в България.
Паралелно със сценичната програма в рамките на Фестивала се организира и Пленер на извънкласните дейности, насочени към образователна интеграция, в рамките на който всяко училище представи дейността си под формата на изложба, ателие, постери и други материали, които учениците са изработвали по време на учебната година или изработват на място.
В деня на откриването 07.06.2019 г. от 18.00 часа се проведе традиционното шествие на участниците във Фестивала. Във втория ден на Фестивала, на 08.06.2019 г за участниците във Фестивала бе излъчен безплатно аудио-визуалният спектакъл „Звук и Светлина“ подсигурен от Кмета на Община Велико Търново.

Comments are closed.