2023 година - 220 години училищно дело в село Градец ОУ"Капитан Петър Пармаков"

2023 година – 220 години училищно дело в село Градец ОУ“Капитан Петър Пармаков“

С пъстра програма, представена под формата на новинарска емисия Основно училище „Кап. Петър Пармаков“ в село Градец отпразнува 220-годишнината от своето създаване. Празникът се проведе в радиостудиото на STEM центъра на школото, който се оказа тесен за всички желаещи да присъстват на него.

„За мен е удоволствие да ви поздравя в този така важен за вас ден. Това, което се случва във вашето училище, буди възхищение. Пожелавам на всички преподаватели и ученици здраве и много вдъхновение. Нека пред Основно училище „Кап. Петър Пармаков“ има светло бъдеще дълги години“, каза в приветственото си слово зам.-кметът на Община Котел Шериф Куванджъ. Ресорният заместник-кмет на Община Котел присъства в Градец по повод празника заедно с председателя на Общински съвет Котел – Христина Чолакова и секретаря на Община Котел – Христо Карабекиров. Сред присъстващите бяха още преподаватели, чийто трудов път е започнал от училището в Градец, учители от съседни градове и родители.

Приветствие отправи и директорът на училището Силвия Ненова, която посочи, че тя и екипът ѝ са горди, че са част от училищната история и имат възможността да оставят частица от себе си в него. „В България са много малко училищата, които могат да се похвалят с такава годишнина, затова благодаря на всички родители, на всички партньори, че винаги са до нас и подкрепят нашите начинания!“

Цветна на песни, танци и стихове бе програмата, която представиха учениците от ОУ „Кап. Петър Пармаков“. Тя включваше още филм, представящ цялостната визия на училището, исторически хроники, както и интервюта с бивши директори, учители и ученици.

Специален поздрав с песента на Галена и Борис Дали „Наспа ли се любе ле“ отправиха и учениците Минка и Асен. Децата са победители в конкурса за имитатори, който училището е организирало по подобие на формата „Като две капки вода“ в навечерието на годишнината си.