2023 година - На гости в Министерството на труда и социалната политика

2023 година – На гости в Министерството на труда и социалната политика

За поредна година по покана на ЦМЕДТ „Амалипе“ учениците от ОУ ,,Кап .Петър Пармаков “ Градец взеха участие в традиционното отбелязване на Василица в институция в София.

Те посетиха Министерството на труда и социалната политика.Там те бяха топло посрещнати от Министър Лазаров и неговия екип.Децата гордо показаха ,че са добри актьори ,танцьори и певци .Разказаха как и кога се празнува празника Банго Васил и различни легенди свързани с него.Коледари коледуваха и сурвакаха.А деца от 5 клас показаха ,че и са добри певци.Учениците показаха и доказаха как могат да се веселят ,забавляват като танцуват ръченица . Министър Лазаров и неговия екип останаха очаровани от децата ,от техните благопожелания и празнично настроение.
След официалната програма, учениците от с. Градец нарекоха и според ромската традиция социалните партньори, които по това време провеждаха регулярната си среща с екипа на МТСП. Те видяха в символиката на Василица добра поличба, която ще помогне на екипите на министерството, синдикати и работодателски организации по-лесно да изградят мостовете помежду си, от което всички имат нужда.
Изказваме благодарност на център АМАЛИПЕ ,че ни дадоха възможност децата да се докоснат и потопят в обстановката в Министерството ! Без вас нас нямаше да ни има там !
Винаги ще го казваме и повтаряме, че сте нашите Ангели !
Сърдечно благодаря и на колегите, които положиха труд , отговорност и умение ,за да се осъществи това мероприятие !Благодаря, ви!